Mange har gjort det feil hele livet: Disse matvarene skal ALDRI fryses

10/02/2024 07:45

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Mange er ikke klar over det - men det kan få helsemessige konsekvenser.

Å fryse ned ting er en smart og praktisk måte å forlenge holdbarheten på mat.

I tillegg bidrar det også til å redusere matsvinn, som unektelig er et problem i samfunnet.

Og ved å fryse mat, kan du bevare friskhet, smak og næringsverdi lenger.

Samtidig lar den deg også lage større mengder mat og fryse til senere bruk, noe som sparer tid og energi i en travel hverdag.

Men når det gjelder frysing av mat, har mange ofte gått galt.

Selv om frysing av maten er en praktisk måte å bevare ferskheten og unngå matavfall på, finnes det en rekke matvarer som ikke er egnet for fryseren.

Det er ikke mye å skrive hjem om hvis stivelsesprodukter som kokt pasta, ris og poteter havner i fryseren. Her mister de umiddelbart tekstur og smak.

I tillegg bør grønnsaker og frukt med høyt vanninnhold som tomater, agurker og vannmeloner ikke havne i fryseren hvis du vil unngå at de blir slappe og mister sprøheten.

Meieriprodukter som melk, ost og fløte vil miste konsistensen på kort tid og kan klumpe seg sammen ved svært lave temperaturer.

Og det anbefales også å unngå å fryse de tidligere frosne matvarene, da dette kan bevare skadelige bakterier og øke helserisikoen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.