Deler bilder etter angrep: "Dere skal betale for dette"

04/01/2024 12:00

Emma

Nyheter
Foto: Kira Rudik
Foto: Kira Rudik
Glassdørene ut til terrassen er revet av hengslene, vinduene er knust.

Skårene er spredt utover gulvet og putene, mens salongbordet er bøyd under vekten av en av dørene.

Dette er synet som finnes i stuen til den ukrainske politikeren Kira Rudik tirsdag morgen.

Det sier Rudik – leder for det liberale, proeuropeiske opposisjonspartiet Holos – selv i et innlegg på det sosiale mediet X.

Hun har delt bildene i kjølvannet av at hennes krigsherjede hjemland natt og morgen ble rammet av et bombardement av russiske missilangrep, som har ført til eksplosjoner og ødelagte bygninger flere steder.

For eksempel i Kyiv og Kharkiv, der henholdsvis 20 og 41 skal ha blitt skadet.

En person skal også ha omkommet i Kharkiv, opplyser lederen for byens militæradministrasjon på meldingstjenesten Telegram.

– Hjemmet mitt ligger nå delvis i ruiner. Jeg har ingen vinduer på den ene siden lenger, skrev Kira Rudik til de tre bildene hun delte på X.

– Jeg har småskader, men jeg er i live. Det er branner overalt.

På slutten av innlegget kommer hun med en melding direkte adressert til Russland, som har ledet en fullskala invasjon av nabolandet siden februar 2022:

"Russland, dere skal betale for dette", skrev hun.

De omfattende angrepene på Ukraina har skjedd i kjølvannet av at Russlands president Vladimir Putin mandag kveld advarte om en «intensivering» av krigen.

– Vi kommer til å intensivere angrepene. Ingen forbrytelse mot menneskeheten skal gå ustraffet, sa Putin.

Kunngjøringen kom to dager etter at den russiske byen Belgorod ble rammet av et ukrainsk angrep som etterlot 25 mennesker døde.

Dagen før Ukrainas angrep på Belgorod var det Ukraina selv som var mål for et storstilt angrep.

Bare i Ukrainas hovedstad Kyiv ble 28 mennesker drept. Det var det dødeligste angrepet på byen så langt siden krigen startet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.