Flystreik: Påvirker 200 000 passasjerer

06/03/2024 12:04

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Denne uka vil streiker påvirke reiseplanene til over 200 000 passasjerer.

Denne uka vil streiker påvirke reiseplanene til over 200 000 passasjerer, ettersom Lufthansa, Tysklands ledende flyselskap, opplever omfattende avlysninger.

Ifølge Euronews og det tyske nyhetsbyrået DPA, forventes omtrent 1 000 flyvninger å bli kansellert daglig, noe som speiler de tidligere streikenes omfang.

Dette markerer tredje gang i år at Lufthansa står overfor streiker, med torsdag 7. mars og fredag 8. mars som de dager som er mest berørt.

Som en direkte følge av dette har alle Lufthansa-flyvninger til og fra Norge i nevnte periode blitt kansellert, ifølge Avinor sin oversikt over flyavganger. Det skriver DinSide.

I tillegg til luftfarten, vil streiker også lamme togtrafikken i Tyskland. Både langdistansetog og regionale tog vil bli berørt, med ansatte som planlegger å streike fra kl. 02.00 torsdag til kl. 13.00 fredag, rapporterer fagforeninger.

Dette skjer parallelt med Lufthansas bakkepersonells streik, som starter kl. 20.00 onsdag og varer til kl. 07.10 lørdag morgen, som angitt på Lufthansas hjemmeside.

Disse streikene underbygger de betydelige forstyrrelsene som reisende og pendlere i Tyskland kan forvente i dagene som kommer, med vidtrekkende konsekvenser for både fly- og togtrafikken i landet. Euronews påpeker at streiketidene kan endre seg, noe som legger til usikkerhet for de berørte passasjerene.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.