Fransk malers ikoniske luksusleilighet til salgs: Koster 550 millioner mindre enn det dyreste maleriet hans

30/05/2023 22:30

Emma

Nyheter
Foto: Côte d'Azur Sotheby's International Realty
Foto: Côte d'Azur Sotheby's International Realty
Den franske maleren Henri Matisses leilighet i kystbyen Nice er lagt ut for salg.

Og prisen er på hele 2,48 millioner euro, noe som tilsvarer 29,5 millioner norske kroner.

Det skriver Finans.

Leiligheten, som ligger midt i den franske kystbyen, er omtrent 878 millioner norske kroner billigere enn Henri Matisses dyreste kunstverk.

Kunstverket «Odalisque couchée aux magnolias» satte auksjonsrekord i 2018, da det ble solgt for 894 millioner norske kroner.

Henri Matisse kjøpte leiligheten tilbake i 1918, og i over 10 år fungerte den som de private kamrene til den franske maleren, som regnes som en av de største kunstnerne i det 20. århundre. Han ble spesielt kjent for sine découpages.

I salgsannonsen står det at det er en femroms leilighet, inkludert to soverom, fordelt på 165 kvadratmeter med havutsikt fra tredje etasje.

I tillegg vil den fremtidige eieren av franskmannens leilighet også kunne nyte et svømmebasseng, tennisbane og en stor kjeller.

Læs også:

Emil kjøpte en 125 år gammel kommode for 700 kroner - finner ved et uhell en hemmelig skuff nederst Emil kjøpte en slitt kommode på et loppemarked for 700 kroner. Han hadde imidlertid ingen anelse om at han hadde fått mye mer enn han hadde betalt for. Men så hørte han plutselig en merkelig lyd.
Søvneksperter bekrefter: Spis denne frukten hver dag før sengetid, og du vil ikke angre En enkelt frukt før sengetid kan være løsningen på søvnproblemene dine.