Han eier tomten der Emilie Meng ble funnet: Nå deler han ubehagelige detaljer

03/04/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Nå deler han en ubehagelig detalj.

En sjokkbølge gikk gjennom Danmark da en 13 år gammel jente på mystisk vis forsvant fra jordens overflate om våren.

Politiet var raskt ute med å konstatere at det kunne være noe kriminelt, og det viste seg å stemme da de senere fant henne på en 32 år gammel manns adresse i Korsør.

Mannen ble pågrepet, siktet og varetektsfengslet, men det viste seg at siktelsen mot 32-åringen ikke var ferdig med å tikke inn.

Senere utvidet politiet siktelsen til å omfatte drapet på Emilie Meng i 2016 og et overfall og voldtektsforsøk på en 15 år gammel internatelev i Sorø i 2022. Anklager som han nekter straffskyld for.

Og om ikke lenge er rettssaken nært forestående, som allerede ser ut til å bli litt av en runde.

En av dem som har vært svært tett på det hele, ganske uløselig, er Henrik som fikk julaften brutalt avbrutt tilbake i 2016 da politiet banket på døren hans med nyheten om funnet av Emilie Mengs lik i en innsjø i nærheten av kuene hans.

Og bonden Henriks tilknytning til saken er ganske indirekte, men likevel avgjørende.

Han ble kontaktet av politiet umiddelbart etter funnet for å gi opplysninger som kunne hjelpe etterforskningen.

Han eier kuer som holder naturen i sjakk for Statens Skog- og Naturstyrelse, og derfor har han og familien hatt sin faste tid i området med tilsyn med skuer:

– De har spurt om dyrene jeg har hatt der nede i forhold til når de har blitt kjørt ut dit og når de har dratt hjem. Og om jeg hadde observert noe uvanlig der nede. Jeg trodde ikke det, men jeg kunne forklare dem når de hadde kjørt ut og når vi hadde kjørt dem hjem, sier bonden til Ekstra Bladet.

Likevel husket han en detalj om et elektrisk gjerde som hadde blitt åpnet og ikke satt på plass igjen - en mulig indikasjon på at noen med vilje hadde fått tilgang til området.

Den tilsynelatende lille observasjonen kan potensielt indikere hvordan gjerningsmannen kunne ha fraktet Emilie Meng til åstedet.

Men om observasjonen har noen betydning i etterforskningen, vet ikke bonden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.