Populære snacks trekkes tilbake

05/04/2024 12:59

Emma

Nyheter
Foto: The Image Party / Shutterstock.com
Foto: The Image Party / Shutterstock.com
Populære produkter trekkes nå tilbake.

Tortillachipsene Cheetos Flamin’ Hot Crunchy, Cheetos Crunchy og Takis Fuego Hot Chili Pepper & Lime trekkes tilbake fordi de inneholder et forbudt stoff.

Flere importører trekker tilbake rullede tortillachips av mais med innhold av fargestoffet E 110 Paraoransje. Dette tilsetningsstoffet er ulovlig å bruke i snacksprodukter som er basert på korn, mel og stivelse, opplyser Mattilsynet.

Produktene er importert fra USA via leverandører i Nederland, Tyskland og Tsjekkia. Det finnes flere andre produktvarianter på markedet av Cheetos og Takis som ikke inneholder det ulovlige fargestoffet. Vi ber derfor forbrukerne om å lese igjennom ingredienslisten. Fargestoffet er merket Yellow 6 eller Yellow 6 lake på amerikansk, og E 110 eller Paraoransje på norsk.

Produktene er solgt i kiosker, godteri- og leketøysbutikker, mindre dagligvarebutikker og nettbutikker over hele landet.

Forbrukere som har kjøpt produktene, kan kaste disse eller levere dem tilbake til butikken der de ble kjøpt, skriver Mattilsynet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.