Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tank

05/03/2024 21:00

Emma

Nyheter
Foto: Skjermbilde fra Twitter
Foto: Skjermbilde fra Twitter
Ukrainas væpnede styrker har frigitt en video av en russisk stridsvogn som blir sprengt, angivelig med en granatkaster levert av Sverige.

Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har Sverige sendt minst 10.000 såkalte panservernraketter til ukrainske styrker.

Og de virker.

Det ukrainske forsvaret publiserte nylig en video som viser en russisk stridsvogn som pulveriseres - angivelig fra å ha blitt truffet av en svensk granatkaster med det svært svenskklingende navnet «Carl Gustaf».

I tweeten skriver det ukrainske forsvaret:

I nærheten av Stary Saltiv utsletter territorielle forsvarskrigere fra Kharkiv enda en ny russisk T-90 «Breakthrough»-stridsvogn.

Stoltheten til den russiske tankindustrien ble ødelagt av en svensk anti-tank granatkaster Carl Gustaf. Vi takker det svenske folk og kongen av Sverige for deres hjelp.

Verken videoen eller informasjonen i tweeten er bekreftet fra andre kilder.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen