Triste nyheter fra dyreparken: Løveunger avlivet

13/03/2024 19:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Dyreparken ble glad da det for to uker siden ble annonsert at den var beriket med to små løveunger.

Mandag ble det imidlertid kunngjort mindre oppmuntrende nyheter.

De samme løveungene er avlivet, opplyser Odense Zoo på Facebook.

Årsaken er at ungene er underernærte.

– De får ikke nok melk fra moren og vokser ikke nok. De legger ikke på seg og har faktisk gått ned i vekt, sier veterinær Steffen Knold i en video.

Han fortsetter:

– De burde vært mye større, og de har ikke de kreftene de vanligvis trenger. Dette er noe vi ser hos førstegangsfôring av løver, hvor ting går galt når det gjelder amming. Og så må vi gripe inn og dessverre avlive ungene, sier han.

Veterinæren sier det ikke er praktisk å mate dem opp.

I et svar på en kommentar på Facebook utdyper Odense Zoo at ungene i så fall skal tas fra moren annenhver time:

– Det ville stresset henne mye hvis vi hele tiden måtte stenge henne ute og ta babyene fra henne. Løsningen vil derfor være å fjerne ungene helt fra moren. På den måten ville hun kunne gå videre. På den annen side ville ungene mangle en mor som de kunne lære å bli løve av, og de ville derfor bli nesten umulige å integrere i flokken igjen.

– Unger lærer av foreldrene sine, og det inkluderer løver. Hvis du fjerner ungene og flasker dem opp, ender de opp som en slags huskatt på størrelse med løver – så påvirket av mennesker at de ikke passer inn i en løveflokk.

Steffen Knold legger derfor til at barna ville dø av seg selv hvis ingenting ble gjort.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.