TUI kommer med tips: Bestill sommerferien nå

12/04/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommeren nærmer seg, og med det kommer jakten på den perfekte sommerferien.

Sommer nærmer seg med stormskritt. Ifølge Anne Mørk-Løwengreen, en ekspert på området, står Hellas og Spania, med Kreta og Mallorca i spissen, som de mest etterspurte reisemålene også denne sommeren.

Imidlertid opplever budsjettvennlige destinasjoner som Albania og Montenegro en økende popularitet, med Albania som har sett en økning på hele 49 % i bestillinger sammenlignet med fjoråret, noe som tilbyr reisende mer for pengene.

I takt med skatteoppgjøret, som gir mange nordmenn en velkommen økonomisk boost etter et år med høye renter på boliglån, ser mange muligheten til å bruke ekstra midler på sommerferien.

"Sommerferien er den viktigste ferien for de fleste nordmenn," påpeker Mørk-Løwengreen, noe som understreker verdien av å planlegge nå.

Storbyferier er også i vinden, med en økning på 15 % i bestillinger sammenlignet med fjoråret. Barcelona, som tilbyr en kombinasjon av storby- og strandferie, er spesielt populær, etterfulgt av Roma og Napoli. Det skriver TUI i en pressemelding.

Det anbefales å booke sommerferien tidlig, spesielt for de som ønsker å reise i skoleferien, da dette er en periode med høy etterspørsel og dermed høyere priser.

Vent ikke for lenge med å bestille sommerferien i "Syden". Det er den klare oppfordringen fra kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen. 

Mørk-Løwengreen anbefaler å melde seg på nyhetsbrev og laste ned TUI-appen for tilgang til eksklusive kampanjer og tilbud. For de som er ute etter et ekstra godt tilbud, kan det være lurt å vurdere reise utenfor hovedsesongen, i det som kalles skuldersesongene.

Til tross for en økning i reiseaktivitet etter pandemien, merker mange, spesielt barnefamilier med høye boliglån, de krevende økonomiske forholdene. Dette har ført til en tendens hvor nordmenn venter lenger med å booke reiser sammenlignet med før pandemien.

Men med reisevirksomheten fortsatt på vei mot full gjenoppretting i Norge, og allerede der i mange andre land, understreker eksperter viktigheten av å ikke nøle.

Populære destinasjoner som Hellas og Spania tiltrekker seg turister fra hele Europa og USA, og de beste reisene forsvinner raskt.

Å planlegge sommerferien nå kan derfor sikre deg de beste reisemulighetene, enten det er en avslappende strandferie, en budsjettvennlig utforskning, eller en spennende storbytur.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.