Turgåer gjorde et gjennombrudd i saken om Émile: Nå er det gjort et nytt funn i saken

09/04/2024 08:34

Emma

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Nå er det gjort et nytt funn i saken.

Det var tydeligvis litt av en tilfeldighet at en turgåer for knapt halvannen uke siden gjorde oppdagelsen som skulle vise seg å føre til et gjennombrudd i saken med den lille franske gutten Émile.

Siden den gang har etterforskere og hunder jobbet i området for å finne funnet – og et nytt er nå gjort.

Det skriver flere franske medier, deriblant BFM TV og Le Parisien.

Det var sist lørdag at en person på tur i nærheten av den lille landsbyen Haut-Vernet i Sør-Frankrike oppdaget det som så ut til å være beinrester fra en hodeskalle, ifølge franske medier.

Funnet ble tatt til analyse, og dagen etter kunngjorde franske myndigheter at det var Émile, som hadde vært savnet i flere måneder.

Den to år gamle gutten forsvant plutselig mens han ble tatt hånd om hjemme hos besteforeldrene i den lille landsbyen med bare 25 innbyggere.

Den dagen hadde han lekt i hagen – før han forsvant sporløst.

Siden har det pågått en storstilt etterforskning for å finne ham.

I forrige uke kom det frem at det var gjort nye funn i området. Blant annet ble guttens klær – blant annet en T-skjorte, skoene og shortsen hans – funnet i nærheten av der beinrestene lå.

Nå melder franske medier at det ikke var den eneste som ble funnet i forrige uke.

Onsdag ble det også funnet et nytt, lite bein, som viste seg å tilhøre gutten, melder BFM TV. Først mandag ble resultatet av analysen av funnet publisert, heter det.

Det var først en kilde nær etterforskningen som delte informasjonen med franske medier mandag, men siden har statsadvokaten i Aix-en-Provence, Jean-Luc Blachon, bekreftet opplysningene:

"Et lite stykke bein som tilhørte Émile ble funnet i samme område som klærne," sa han, ifølge BFM TV.

Aktor understreker imidlertid også at det nye funnet ikke umiddelbart kaster mer lys over hva som skjedde med gutten før han døde.

Det er derfor fortsatt ikke kjent hva dødsårsaken er.

I forrige uke sa Jean-Luc Blanchon til AFP at etterforskningen er omfattende og at det ikke kan sies om det kan være et fall, uaktsomt drap, drap eller noe annet.

"Vi kan fortsatt ikke favorisere en hypotese over den andre," forklarte han.

Likevel fortsetter franske gendarmer å sile gjennom området for ytterligere funn som kan hjelpe til med etterforskningen av saken.

I tillegg, ifølge Le Parisien, prøver etterforskere også å rekonstruere Émiles siste reise fra besteforeldrenes hage til stedet der funnet ble gjort forrige helg.

Den lille landsbyen er foreløpig stengt for publikum frem til 15. April.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.