Chelsea er i semifinalen i FA-cupen til tross for Leicesters comeback

18/03/2024 07:00

Mikkel Sletta

Sport
Leicester City kjempet tappert, men ble slått av Chelsea i tilleggstid av kvartfinaleoppgjøret i FA-cupen.

Det var spenning helt til slutt da Chelsea sikret seg en plass i FA-cupens semifinale søndag med to ekstraomgangsmål i en 4-2-seier over Leicester City.

Chelsea så ut til å bestille sin semifinalebillett med en 2-0-ledelse, men Championship-klubben Leicester utlignet med to raske mål etter pause.

Leicester ble redusert til ti mann i andre omgang med rødt kort, men kjempet fint videre. To Chelsea-mål i kampens overtid senket imidlertid Leicester i kvartfinaleoppgjøret.

Chelsea kom raskt på spissen og etter 13 minutter satte venstreback Marc Cucurella laget 1-0.

Leicester spilte tynt, og etter et flatt innlegg til bakerste stolpe kunne Cucurella enkelt sparke inn ledelsen.

Etter 25 minutter hadde Chelseas Raheem Sterling alle muligheter til å doble ledelsen fra straffemerket, men engelskmannen sendte en svak avslutning mot mål og flammet over.

Leicester klarte imidlertid ikke å forhindre et 2-0-mål, da Chelsea doblet ledelsen kort før pause. Raheem Sterling brøt løs på venstresiden og fant medangriper Cole Palmer, som sikkert sendte ballen i nettet.

Leicester kom tilbake i kampen fem minutter ut i andre omgang etter et bemerkelsesverdig selvmål av Chelseas Axel Disasi. Forsvarsspilleren sendte en skjev pasning tilbake til keeper Robert Sánchez, og ballen traff målet i stedet.

Comebacket ble fullført etter en time da Leicesters Stephy Mavididi utlignet med et tørt skudd i lengste hjørne.

Leicester ble redusert til ti mann med 20 minutter igjen da forsvarsspiller Callum Doyle ble vist et rett rødt kort for en takling bakfra på Chelseas Nicolas Jackson.

Championship-klubben kjempet videre, men på ekstraomgangene scoret Chelsea to mål. Først scoret Carney Chukwuemeka etter en fin layup av Cole Palmer til 3-2, og det hele ble avsluttet med en langskuddsdrone av Noni Madueke til 4-2.

Chelsea er dermed i FA-cupens semifinale, med Manchester City og Coventry også gjennom. Senere søndag skal Manchester United og Liverpool kjempe om den siste og fjerde semifinalebilletten.

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.