Her er det siste offisielle bildet av fotballegenden

11/01/2024 10:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I de siste årene av sitt liv trakk Franz Beckenbauer seg fra rampelyset.

Dette på grunn av sykdommen han led av. Han ville ta vare på seg selv.

Derfor ble det siste offisielle bildet av den tyske legenden, som gikk bort 7. januar, tatt nesten nøyaktig et år før.

6. januar 2023 var Beckenbauer i Østerrike på hotellet 'Kitzhof' sammen med sin kone og sønn Joel. 

Sammen deltok de på en tradisjonell middag, samt poserte for fotografene.

Foto: Privat

Og det var første gang på lenge at den tyske stjernen dukket opp offentlig. 

– Jeg har det bra så langt, omstendighetene tatt i betraktning. Hvis det forblir slik, er jeg fornøyd», sa Franz Beckenbauer i den forbindelse.

Det var tyskerens familie som mandag kunne fortelle at legenden som hadde kallenavnet 'Der Kaiser' hadde sovnet stille inn etter lang tids sykdom, hvor han blant annet ble hjerteoperert tre ganger.

I tillegg var han også rammet av Parkinson.

I november 2022 fortalte han hvordan han var for syk til å fly til Qatar og at et såkalt hjerteinfarkt hadde gjort ham blind på det ene øyet.

Gjennom hele karrieren var Franz Beckenbauer enormt allsidig. Han startet på midtbanen, men rykket senere ned til midtforsvaret. En rolle han var med på å forvandle gjennom 1960- og 1970-tallet.

Han har også vunnet flere titler opp gjennom årene. I 1974 kunne han som spiller kalle seg verdensmester, og i 1990 fikk han samme tittel – denne gangen som trener.

Før han hengte opp støvlene rakk han å spille tre VM-sluttspill og to EM-turneringer. 

Han vant også Ballon d'Or to ganger, og ble kåret til årets spiller i hjemlandet Tyskland fire ganger.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.