Samlere måper: Schumacher-familien selger ut

28/04/2024 15:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvis du har 44 millioner kroner brennende i lomma, så er det kanskje på tide å slå til.

Klokkesamlere over hele verden akkurat nå suger opp en unik mulighet til å få tak i en rekke sjeldne klokker.

Michael Schumachers familie har bestemt seg for å legge flere av den tyske Formel 1-legendens klokker ut på auksjon, og ifølge Aftonbladet kan de gi familien opptil 44 millioner kroner.

En av klokkene er en Platinum Vagabon Days 1, som var en personlig gave fra Ferraris legendariske teamsjef Jean Todt og som den franske klokkedesigneren Francois-Paul Journe har gitt et helt spesielt preg.

Klokken, som er ventet å koste opptil 23 millioner kroner, har en rekke symboler som representerer Schumachers syv VM-titler, i tillegg til at hjelmen og Ferrari-logoen også vises på urskiven.

Schumacher fikk klokken av Jean Todt til jul i 2004 – samme år som han hadde sikret sin syvende og siste VM-tittel.

En annen av franskmannens julegaver til tyskeren er også en del av auksjonen hos auksjonshuset Christie's i Genève.

Det er en Audemars Piguet Schumacher fikk etter sin sjette VM-tittel i 2003. Det er ventet å komme inn rundt to millioner kroner.

En tredjedel av de åtte klokkene på auksjonen er en Rolex Daytona Paul Newman, som kan gå for over 3,9 millioner kroner.

"Christie's takker Schumacher-familien for deres tillit og ønske om å dele disse mesterverkene av urmakeri med andre lidenskapelige samlere rundt om i verden," sa Remi Guillemin, klokkedirektør ved Christie's i Europa og USA.

«Very precious works», «amazing copies» og «wow, that FPJ» er bare noen av reaksjonene på sosiale medier.

Siden skiulykken 29. desember 2013, som sendte tyskeren i koma, har det vært et stort mysterium om Schumachers tilstand. Familien har sørget for at ingenting rømmer hjemmefra i Sveits, der den sju ganger verdensmesteren angivelig får omsorg.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen