De fleste av oss er klar over at vi trenger å drikke omtrent fire til seks glass vann hver dag for å holde oss hydrert.
Men denne «regelen» tar egentlig ikke hensyn til mengden væske vi også kan få fra maten vår.
Visse matvarer er bedre å konsumere enn andre når det gjelder å levere væske til kroppen.
Det skriver Mirror.
1. 70-79% bananer, avokado, cottage cheese, ricottaost, potet (bakt), mais (kokt), reker
2. 60-69% pasta, belgfrukter, laks, iskrem, kyllingbryst
3. 50–59 % kjøttdeig, pølser, fetaost, mørbradbiff (kokt)
4. 40-49% pizza
5. 30-39% cheddarost, bagels, brød
6. 20–29% pepperonipølse, kake, kjeks
7. 10-19% smør, margarin, rosiner
8. 1-9% valnøtter, peanøtter (tørrstekt), sjokoladekaker, kjeks, frokostblandinger, kringler, tacoskjell, peanøttsmør
Ja, ikke overraskende havner ting som frukt og meieriprodukter høyt på listen. Du kan si at nesten alle frukter og grønnsaker har et utrolig høyt flytende innhold.
Mest fuktighetsgivende frukt og grønnsaker basert på vanninnhold
1. Agurk - 96% fuktighetsinnhold
2. Salat - 96%
3. Tomater - 95%
4. Spinat - 93%
5. Vannmelon - 92%
6. Sopp - 92%
7. Jordbær - 91%
8. Melon/cantaloupe - 91 %
9. Brokkoli - 91%
10. Fersken - 89%
11. Appelsiner - 88%
12. Druer - 81%
"Dessverre" bør du unngå mat med høyt fett og salt, da de bidrar til å trekke væske ut av kroppen.