Eksperter fastslår: Du har tint opp den frosne maten din feil hele livet

23/04/2023 09:02

Henrik R

FORBRUKER
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Legger du den frosne maten i kjøleskapet og lar den tine langsomt, eller setter du mikrobølgeovnen på avrimingsjobben? Du bør slutte med begge deler. Les her hva du heller bør gjøre.

Hvem har ikke opplevd å ta en pakke frossent kjøtt ut av fryseren om morgenen og legge den i kjøleskapet for å ha en pakke tint kjøtt klar til steking eller koking til middag på ettermiddagen?

Og hvis man har det veldig travelt, har de fleste sikkert også plassert de frosne matvarene i mikrobølgeovnen.

Slik tiner du maten din riktig

"Pakk den frosne maten godt inn i plast, og den vil varmes opp raskere når du bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann leder bedre. Det smaker også bedre," sier Susanne Ekstedt fra det svenske SP Technical Research Institute i Göteborg, som påpeker at det er raskest og sunnest å bruke vanntrikset.

Det er Susanne Ekstedts erfaring at det typisk kun er matindustrien som kjenner til dette trikset og ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å bruke den frosne maten din raskt, er det best å tine den opp i vann.

Dette gjelder både for kjøtt, fisk og grønnsaker.

Når du skal tine mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan skje i kjøleskapet. Disse iskrystallene kan nemlig skade matcellene og endre smaken på maten din.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Katt og støvsuger går viralt: Morsom video sett 23 millioner ganger En video av en katt som nysgjerrig undersøker en støvsuger har gått amok på sosiale medier, for å si det mildt.