Hvem har ikke opplevd å ta en pakke frossent kjøtt ut av fryseren om morgenen og legge den i kjøleskapet for å ha en pakke tint kjøtt klar til steking eller koking til middag på ettermiddagen?
Og hvis man har det veldig travelt, har de fleste sikkert også plassert de frosne matvarene i mikrobølgeovnen.
Slik tiner du maten din riktig
"Pakk den frosne maten godt inn i plast, og den vil varmes opp raskere når du bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann leder bedre. Det smaker også bedre," sier Susanne Ekstedt fra det svenske SP Technical Research Institute i Göteborg, som påpeker at det er raskest og sunnest å bruke vanntrikset.
Det er Susanne Ekstedts erfaring at det typisk kun er matindustrien som kjenner til dette trikset og ikke vanlige forbrukere.
Så hvis du trenger å bruke den frosne maten din raskt, er det best å tine den opp i vann.
Dette gjelder både for kjøtt, fisk og grønnsaker.
Når du skal tine mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan skje i kjøleskapet. Disse iskrystallene kan nemlig skade matcellene og endre smaken på maten din.