EU-kommisjonen fortsetter sitt strenge oppgjør med store amerikanske teknologiselskaper, deriblant Apple. De mener at flere av selskapets praksiser begrenser konkurransen i markedet og har truet med betydelige bøter dersom regelverket ikke etterleves.
Nå er det igjen Apple som får gjennomgå. Det skriver DinSide
Ifølge The Verge har EU innført nye krav som tvinger iPhone-produsenten til å gi tredjepartsutviklere bedre tilgang til iOS. Dette skal blant annet sikre enklere tilkobling av eksterne enheter, som smartklokker, til iPhone.
Svenske Feber.se melder at EU også vil at tredjeparter skal få tilgang til varslingssystemet på samme nivå som Apple Watch har i dag. Videre krever EU at nye funksjoner som er tett integrert med Apples maskinvare, også blir tilgjengelige for eksterne utviklere.
Disse kravene stiller EU
I henhold til Feber.se må Apple etterkomme følgende krav:
Full tilgang til iOS-varslingssystemet for tilkoblede enheter, på lik linje med Apple Watch.
Mulighet for bakgrunnskjøring for smartklokker fra tredjeparter.
Tilgang til systemfunksjoner knyttet til AirPods, som automatisk paring og lydveksling, for andre hodetelefonprodusenter.
Friheten til å utvikle tilsvarende funksjoner som AirDrop og AirPlay for alternative tilkoblede enheter.
Apple kan ikke kreve betaling fra tredjepartsaktører for å opprettholde kompatibilitet mellom ulike enheter.
Apple reagerer sterkt
De nye kravene har ikke blitt tatt godt imot av Apple, som mener at EU pålegger dem unødvendig byråkrati. En talsperson for selskapet uttaler til The Verge:
"Og det bremser Apples evne til å innovere for brukere i Europa og tvinger oss til å gi bort våre nye funksjoner gratis til selskaper som ikke må følge de samme reglene."
Apple frykter at de nye reguleringene vil svekke kvaliteten på deres produkter og negativt påvirke deres europeiske brukere. Talspersonen legger til:
"Det er dårlig for våre produkter og for våre europeiske brukere. Vi vil fortsette å samarbeide med Europakommisjonen for å hjelpe dem med å forstå våre bekymringer på vegne av våre brukere."
Saken fortsetter med diskusjoner mellom Apple og EU, men det er klart at unionen ikke har tenkt å lette på kravene til teknologigiganten.