Europeisk storby øker turistskatten

02/11/2024 09:00

Yvonne

FORBRUKER
Foto: Oleg Senkov / Shutterstock.com
Foto: Oleg Senkov / Shutterstock.com
Nå kreves besøkende for penger i enda flere dager i året.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Dagsturister som vil besøke den italienske storbyen Venezia må nå betale enda mer turistskatt. Nå dobles antallet dager turistene må betale avgift for å komme innenfor bygrensen.

Det melder britiske BBC.

Neste år blir det dobbelt så mange dager at endagsturister må betale for å besøke den italienske byen Venezia.

Vil skåne lokalbefolkningen
Venezias ordfører, Luigi Brugnaro, sier at intensjonen fortsatt er å spre turistene over flere dager slik at byen kan få den respekten den fortjener.

Politikerne i byen har eksperimentert med flere løsninger for å skåne lokalbefolkningen og minske det voldsomme trykket av besøkende i sommermånedene.

I 2021 ble cruise-skip forbudt, og nylig ble det kjent at megafoner og høytalere som ofte brukes av turistguider forbys.

Perioden dobles
I sommer har de besøkende måtte betale en turistskatt på 5 euro hvis de skulle på endagsbesøk i byen ved Adriaterhavet. Skatten var gjeldene i 29 dager - for det meste helger og helligdager - over en firemånedersperiode.

Neste år blir perioden forlenget til å gjelde i 54 dager i perioden fra 18. april til 25. juli. I tillegg stiger prisen til 10 euro hvis man bestiller mindre enn fire dager i forveien.

Alle besøkende over 14 år må betale avgiften på telefonene sine og laste ned en QR-kode for å vise til inspektører, som vil sjekke folk tilfeldig i vanlige ankomstområder, som jernbanestasjonen.

De uten billett risikerer å få bot.

Som med den forrige avgiften, vil personer med hotell- og gjestehusreservasjoner være unntatt, det samme vil innbyggere i Veneto-regionen, studenter som er registrert ved universitetet i Venezia og de som besøker slektninger som bor i Venezia.

Proaktive
"Venezia har gått fra å være den byen som er mest utsatt for og kritisert for fenomenet overturisme, til å være den byen som reagerer tidligst og mest proaktivt på dette fenomenet på den globale scenen, sa byrådsleder Simone Venturini.

I følge italienske medier gikk ordningen over all forventning i sommer. Allerede etter åtte dager med prøveordningen, hadde myndighetene fått inn det beløpet de hadde forventet å få inn på tre måneder.

Da prøveperioden var over i midten av juli, hadde myndighetene fått inn 2,4 millioner euro i avgifter - tilsvarende 28,4 millioner norske kroner.

Læs også:

Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.
Kvinne gikk på loppemarked og kjøpte ring for 100 kroner: Gullsmed besvimte nesten da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring for bare 100 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.