Wenche Myhre, som nå er 76 år, har levert musikk og underholdning til det norske folk i en årrekke.
I en alder av 13 år fikk hun platekontrakt etter å ha vunnet en talentkonkurranse i Oslo.
Sangen hun debuterte med var «Åh, det er søndag», som er en norsk utgave av Don Gibsons «Oh Lonesome Me». Noen år senere, i 1963 hadde hun så sin filmdebut. Wenche Myhre spilte «Grethe» i filmen «Elskere».
Året etter deltok Myhre i Melodi Grand Prix, med det som skulle vise seg å bli en skikkelig slager: «La meg være ung». I MGP kom hun på en tredjeplass.
Siden har hun hatt en lang og suksessrik karriere her i Norge, men også utenfor landets grenser.
Måtte ha et mål
Det er nok mange som ikke vet det, men tilbake i 1964, som bare 18-åring, åpnet Myhre et barnesykehus i Gaza.
60 år senere er sykehuset fortsatt i drift.
Det er i radioprogrammet «Drivkraft» på P2 ledet av Vegard Larsen, at den folkekjære artisten åpner opp og snakker om den forferdelig krisen i Midtøsten.
Barneklinikken åpnet av Myhre ligger i Rafah på Gazastripen. På veggen henger en plakett med skriften «Wenche Myhres barneklinikk, 1965».
For 60 år siden hadde den evigunge artisten en stor fanklubb «Wenches Venner». Myhre følte at klubben måtte ha et mål – og planen ble å samle inn penger til et barnesykehus i Gaza.
Målet var i utgangspunktet å samle inn 35 000 kroner, men fanklubben klarte å samle inn 210 000 kroner. Noe Myhre bemerker at var uhyre mye penger på den tiden.
Klinikken, som de den gang bygget, drives i dag av FN som en mor-barn-klinikken.
– Arbeidet startet i 1964/1965. Da bygget vi et barnesykehus i Gaza. Nå er det overtatt av UNRWA, men det er fortsatt i drift. Vi sikret driften, og jeg var der nede og åpnet det to dager etter at jeg fylte 18 år. Hjertet mitt brenner om dagen, og jeg tenker på barna. Sykehuset har hjulpet syv tusen barn i året, og jeg får bare håpe at livet blir litt lettere overalt.