Dadler blir ofte undervurdert og bare ansett som søtsaker. Men det er faktisk flere helsemessige fordeler ved å spise dadler. Her er en håndfull.
Hjelper leveren.
Kjemikalier i maten du spiser kan påvirke leverfunksjonen og i verste fall gjøre den dårligere. Men dadler hjelper leveren din til å takle daglige gjøremål. Dadlerer bidrar til å regulere og redusere mengden leverfibrose, og de kan derfor være nyttige i forbindelse med sykdommer som skrumplever.
Lindrer magesmerter.
Dadler hjelper mot forstoppelse og magepine. Den rensende effekten gjør dessuten dadlene til en fin ingrediens for å redusere risikoen for å utvikle tramkreft.
Gode for hjertet.
Dadler er fantastiske for hjertet. På grunn av det høye innholdet av kalsium, bidrar dadler til å motvirke utviklingen av hjert- og karsykdommer. Samtidig kan dadler redudere LDL-kolesterol, som er en risikofaktor i relasjon til slag og hjerteinfarkt.
Minsker smerter.
Magnesium i dadler er bidrar til å minske smerter og hevelser. De har også antibakterielle egenskaper og reduserer infeksjoner i kroppen.
Beskytter øynene.
Det er mye A-vitamin i dadler. De hjelper horhinnene dine til å regenerere og beskytter øynene. Dadler inneholder også næringsstoffer som hjelper øynene dine med å filtrere bort skadelige UV-stråler.
En perfekt snacks.
Sammen med et par nøtter er dadler en perfekte ettermiddagssnacks. Sukkeret i dadlene gir deg et energiboost som holder lengre med fettet fra nøttene og får deg til å føle deg mett.