En flom av pakker fra den kinesiske nettbutikken Temu har den siste tiden skapt logistikkproblemer for den lokale bensinstasjonen på Skotterud.
Bensinstasjonen som til daglig er drevet av Karianne Hauga, har de siste månedene blitt oversvømt av leveranser, og eieren fastslår at omtrent halvparten av de daglige pakkeleveransene nå kommer fra Temu.
Forrige uke så Hauga seg nødt til å be postkundene om hjelp til å få bukt med det voksende problemet.
På stasjonens Facebook-side la hun ut et innlegg som ba innbyggerne om å hente pakkene sine raskt.
Økte kraftig
Vedlagt var et bilde som viste hyllene på stasjonen, overfylte med pakker pakket inn i hvit plast. "Ny Temu-bølge brer seg over Eidskogen. Vær så snill og hent pakkene deres raskt," skrev hun.
Utfordringen startet tidligere i år da leveransene fra Temu plutselig økte kraftig.
Tidligere ble pakkene levert direkte på døren til kundene, men på grunn av mangel på avisbud i bygda, endte de opp på bensinstasjonen i stedet.
Stasjonen rundt 100 pakker daglig, noe som gjør det utfordrende å finne nok plass til alle leveransene.
Selv om stasjonen tjener litt penger på hver pakke de håndterer, krever det betydelig logistisk arbeid fra Karianne Haugas side.
Hun håper derfor at kundene også benytter anledningen til å handle noe ekstra, som en kaffe eller en is, når de henter pakkene sine, da dette gir den den lille bensinstasjonen litt økonomisk hjelp, og bidrar til å løse opp i floken av logistikk problemer som de hundrevis av Temu-pakkene bringer med seg.
Mest populære app
Temu, som også blir kalt "Amazon på steroider," har på kort tid blitt en storfavoritt blant shoppingglade nordmenn, og appen er nå den nest mest populære blant iPhone-brukere i Norge.
Til tross for den lave prisen på produktene, oppfordrer eksperter kundene til å tenke nøye over innkjøpene sine. Varene er ofte av lav kvalitet, og den frie frakten på bestillinger under 300 kroner bidrar til økt miljøbelastning.
Ardalan Fadai, e-handelsansvarlig i Nets, mener mange kjøper fra Temu for å teste ut plattformen, men advarer mot ukritisk shopping.
"Vi kjøper varer av tvilsom kvalitet til en veldig lav pris," sier han, og peker også på det motstridende i nordmenns ønske om å handle lokalt samtidig som utenlandsk netthandel stadig øker.