Når du eier et av de beste kjøleskapene, blir fryseren ofte destinasjonen for all resterende mat og mat som er i ferd med å utløpe.
Det er et praktisk lite sikkerhetsnett, men selv om det virker som fryseren kan håndtere stort sett alt du kaster i det, visste du at noen ting aldri skal lagres i fryseren?
Egg
Foto: Shutterstock.com
Du vil definitivt ikke lagre skallede egg i fryseren.
Det er fordi væsken inni faktisk ekspanderer når den er frossen, noe som får skallet til å sprekke opp fra innsiden.
Derfor risikerer egget å bli forurenset fordi det nå er utsatt.
Hvis du vil fryse eggene dine, fjerner du bare skallet og pisker dem før du lagrer dem i en lufttett beholder eller frysepose. Det melder Daily Star.
Frukt og grønnsaker
Enhver frukt og grønnsak som inneholder mye vann - som agurk, melon eller salat - bør styre unna fryseren.
Dette er fordi vanninnholdet blir til is når det fryses.
Poteter
Som du sikkert gjettet, bør rå poteter ikke lagres i fryseren.
Dette skyldes at disse inneholder en god del vann, så tining vil resultere i en grøtaktig, kornete tekstur.
På den annen side er kokte poteter gode å sette i fryseren. Bare husk å lagre dem i lufttette beholdere eller fryseposer.
Pasta
Prøv å holde kokt pasta ute av fryseren. Selv om det ikke vil drepe deg å spise det, vil det ikke være veldig appetittvekkende - kokt pasta vil bli grøtaktig og fuktig når den tiner. Hvis du trodde det var vanskelig å holde på gaffelen før, så har du ikke spist tint, kokt pasta.
Ost
Foto: Shutterstock.com
Ost er et meieriprodukt du vil holde utenfor fryseren.
Som melk kan frysing endre konsistensen av osten, noe som gjør konsistensen tørr, smuldrende og generelt lite tiltalende å spise.
Tint kjøtt
Hvis du allerede har tint kjøtt en gang før, er det ikke en god ide å sette det tilbake i fryseren.
Det amerikanske landbruksdepartementet anbefaler imidlertid at "når maten er tint i kjøleskapet, er det trygt å fryse det igjen uten matlaging."
Kjøttet vil imidlertid miste mye av fuktigheten når det tørker opp, noe som kan ødelegge tekstur hvis det har blitt frosset før.
Prøv å bare ta så mye kjøtt fra fryseren som du har tenkt å spise for å unngå dette problemet.
Ris
Kokt ris går hånd i hånd med pasta.
Når det tørker opp, blir det grøtaktig og lite appetittvekkende tilbehør.
Det vil ikke skade deg å spise det, akkurat som med pasta, men konsistensen vil være ekstremt lite tiltalende.