I de fleste hjem serveres poteter ved middagsbordet fra tid til annen.
Du kan lage et mylder av retter med poteter, og det er billig - kanskje det er derfor potet er en så populær matvare.
Det er imidlertid noen ting du bør være ekstra oppmerksom på når du planlegger å servere potet som en del av et måltid.
Det er fare for å gå galt.
Det skriver den danske Fødevarestyrelsen i et innlegg på Facebook.
– Det er ikke en heldig potet hvis den spirer eller er grønn. Potetspirer inneholder giftstoffet glykoalkaloid, som kan gi deg hodepine, magesmerter og diaré. Husk derfor alltid å fjerne spirene før du spiser poteten, står det i et innlegg på Facebook fra Fødevarestyrelsen.
Hvordan lagre poteter
I tillegg bør du ikke spise potet i det hele tatt hvis den har blitt grønn.
– Hvis poteten har blitt grønn, ikke spis den. Det er også vanligvis et tegn på glykoalkaloider. Selv om bare noe av poteten er blitt grønn, finnes stoffet i hele poteten, og du bør derfor ikke sette tennene i den, sier Fødevarestyrelsen, som avslutter med gode råd for oppbevaring av poteter.
Hvis du vil at potetene skal vare lenger, oppbevar dem i mørket og utenfor kjøleskapet – for eksempel i en skuff eller i en krukke med lokk. Hvis poteter ligger i sollys, blir de grønne fortere.