I over halvparten av livet har 46 år gamle Andrea Henson fra Lincolnshire i England slitt med migrene. Det skriver Daily Mail.
Andrea Henson, som er tobarnsmor og har eget cateringfirma, har slitt med tilbakevendende migrene siden 20-årene - en tilstand som til tider har vært så ille at familien til Andrea bare har kunnet se hjelpeløst til.
En dag fikk Andrea Henson imidlertid et migreneanfall så alvorlig at hun ble fraktet til sykehuset, da man fryktet at det faktisk kunne være blodpropp eller en hjerneblødning.
“Det var det desidert verste anfallet mitt. Jeg gjennomgikk alle typer medisinske tester, inkludert en CT-skanning og en lumbalpunktur (en test som tar noe av væsken som omgir hjernen og ryggmargen for å se etter tegn på for eksempel hjerneblødninger eller hjernehinnebetennelse)” sier Andrea Henson.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Privat
Andrea’s anfall hadde alltid vært uforutsigbare og kunne dukke opp når som helst. De kunne også vare mellom en og tre dager.
“Jeg følte meg så utslitt og irritabel, men det var ingenting noen kunne gjøre. Da jeg var på jobb, prøvde jeg bare å kjempe igjennom så godt jeg kunne” forklarer hun.
Andrea Hensons arbeid skulle imidlertid vise seg å være hennes redning.
For som cateringkokk til både fester og bryllup ble Andrea naturligvis interessert i matintoleranse slik at hun bedre kunne møte kundenes ønsker, og det ble avgjørende da en venninne fortalte henne om YorkTest Laboratories, hvor venninnen selv hadde testet positivt for glutenallergi.
“Jeg tenkte at det ville være den perfekte anledningen til å få en dypere innsikt i ulike allergier i forbindelse med min virksomhet og samtidig få et bedre innblikk i min egen families helse”, forklarer Andrea Henson, som derfor i selskap med hennes mann og barn besøkte YorkTest, hvor de alle fikk testet seg.
Resultatet var imidlertid å endre alt for Andrea. Det viste seg at hun var allergisk mot kumelk og mais, og mer interessant var det nettopp disse to matvarene som var skyld i Andrea’s migrene.
“Jeg hadde ingen anelse om at matintoleranse kunne være årsaken til migrene,” sier Andrea, som ikke var det eneste familiemedlemmet med matintoleranse.
Testen viste at mannen hennes, Andrew, var allergisk mot hvete, melk og paranøtter, mens deres to barn tålte heller ikke kumelk.
Derfor begynte familien umiddelbart å endre matvanene. Ut med maten de ikke tålte, og inn med alternativer som soyamelk.
“Etter at jeg startet mitt nye inntaksmønster, gikk jeg fra å ha migrene ukentlig til nesten ingen anfall. De forsvant etter ca. 6 uker. Det var utrolig,” forklarer Andrea, som nå oppfordrer andre til å teste seg for matintoleranse.