Det finnes helt naturlige metoder som kan hjelpe deg med å bekjempe de negative effektene av alkoholforbruk.
En slik naturlig "kur" kan være sitrusfrukter, inkludert spesielt grapefrukt. Men hvordan er det mulig?
Sitrusfrukter er en sann velsignelse for leveren vår
Sitrusfrukter er en veldig god kilde til vitaminer og antioksidanter, som bør være en fast del av ditt daglige kosthold. De er noen av de viktigste komponentene i forebygging av mange sykdommer, inkludert de som påvirker leveren.
Når leveren trenger støtte, kan grapefrukter komme den til unnsetning. Disse fruktene inneholder naringin, som er spesielt gunstig for helsen. Det er takket være denne antioksidanten at grapefrukt kan bidra til å redusere de negative effektene av alkohol, skriver media abcZdrowie.
I tillegg beskytter grapefrukt leveren mot fettdegenerasjon, noe som kan føre til irreversible skader og skrumplever.
Antioksidanten i grapefrukt forebygger fettlever
Studier utført av kinesiske forskere som har blitt publisert i National Library of Medicine har vist at naringin som finnes i grapefrukt har evnen til å redusere fettlever.
Selv om disse studiene ble utført på fisk, nærmere bestemt sebrafisk, som ble utsatt for to prosent etanol i 32 timer, er resultatene ekstremt interessante.
Forskerne bemerket at naringin har evnen til å hemme de negative effektene av alkohol. Dette skjer ved å svekke akkumuleringen av lipider og redusere oksidativt stress.
Det er imidlertid viktig å gjøre det klart at dette ikke betyr at du kan drikke fritt og deretter 'nullstille' leveren med en grapefrukt. Det er selvfølgelig ikke slik det fungerer. Det er derfor viktig at du holder alkoholforbruket på et minimum.