De fleste oppskrifter for baking og matlaging krever ett eller to egg, og for de aller fleste "hjemmekokker" er det ikke noe mer irriterende enn når du klekker et egg og deretter må få små eggeskall ut av maten.
Få mennesker kan klekke egg med en hånd som proffene, men det er faktisk en annen og mye enklere måte å klekke egg som ikke krever noe spesielt.
Noen tror kanskje at klekking av et egg på kanten av en skål vil resultere i et renere brudd, men det er faktisk vertikalt feil.
Den beste måten å klekke et egg på er på en flat overflate, som en benkeplate, som gjør at membranen forblir intakt, og fraktene fra skallet vil henge fest mens resten av egget faller i skålen eller på pannen.
Dette skriver medie Mashed.com.
Selvfølgelig er det alltid en sjanse for at ting ikke går helt etter planen, men å klekke egg på en flat overflate i stedet for en kantete vil utvilsomt hjelpe matlagingen din.
Rugeegg på benken har enda en fordel
Mange kokker praktiserer også klekkeegg i separate boller først og blander deretter eggene inn i resten av blandingen. Dette sikrer at selv om eggeskallet finner veien inn i skålen, er det lettere å fiske ut av den gjennomsiktige rå eggehviten enn den er ute av en deig der den godt kan blande seg.
Den franske kokken Jacques Pepin, kjent for sine omeletter og crêpes, sier at det er en annen fordel å knekke egg på benken i stedet for på kanten av en skål:
Det bidrar til å forhindre matforurensning. Rå egg kan bære salmonella, og mange tilfeller av matforgiftning er et resultat av uaktsomhet og krysskontaminering på kjøkkenet.