Lukten av brente kaffebønner blandet med kokende vann og kanskje en skvett melk. Mmm... Det kan få hvem som helst til å bli frisk, tenker du kanskje.
Men dette er feil. Ifølge Ph.D og forsker Steven Miller ved "Uniformed Services University of the Health Sciences" i Bethesda, Washington, bør kaffe spares til senere på dagen og ikke inntas om morgenen eller rett når du kommer på jobb.
Morgenkaffen risikerer å gjøre oss immune mot effekten av koffein og gi oss motsatt effekt, nemlig at vi blir mer slitne.
Årsaken er at vi hver dag går gjennom en syklus av hormonelle endringer i kroppen som varierer fra person til person.
Sollys påvirker syklusen og noen av de stressrelaterte hormonene, som kortisol, spørres derfor rundt 8-9, til lunsj kl 12-13 og igjen mellom 17:30-18:30.
Tanken er at disse hormonene skal vekke oss, men drikker du kaffe når hormonet frigjøres, kan det dempe effekten hormonene har.
Steven Miller er konstruktiv og foreslår ikke at vi skal slutte å drikke kaffe helt.
Han kommer imidlertid med et forslag om når du bør innta den svarte drikken.
Mellom 9:30 og 11:30 tar du din første kopp. Da er det også greit mellom 13.30-17.00, sier han.