De fleste av oss er klar over at vi må drikke omtrent fire til seks glass vann hver dag for å holde oss hydrert.
Men denne 'regelen' tar egentlig ikke hensyn til mengden væske vi også kan få fra maten vår.
Visse matvarer er bedre å innta enn andre når det gjelder å tilføre væske til kroppen. Det skriver The Mirror.
70–79 % bananer, avokado, cottage cheese, ricottaost, potet (bakt), mais (kokt), reker
60–69 % Pasta, belgfrukter, laks, iskrem, kyllingbryst
50–59 % kjøttdeig, pølser, fetaost, mørbradbiff (tilberedt)
40-49% pizza
30–39 % cheddarost, bagels, brød
20–29 % Pepperoni-pølse, kake, kjeks
10-19% smør, margarin, rosiner
1-9 % valnøtter, peanøtter (tørrstekte), sjokoladekjeks, kjeks, frokostblandinger, kringler, tacoskjell, peanøttsmør
Ja, ikke overraskende havner ting som frykt og meieri høyt på listen. Du kan si at nesten all frukt og grønt har et utrolig høyt væskeinnhold.
Mest fuktighetsgivende frukt og grønnsaker basert på vanninnhold
Agurk - 96% vanninnhold
Salat - 96 %
Tomater - 95 %
Spinat - 93 %
Vannmelon - 92 %
Sopp - 92 %
Jordbær - 91 %
Melon/Cantaloupe - 91 %
Brokkoli - 91 %
Fersken - 89 %
Appelsiner - 88 %
Druer - 81 %
«Dessverre» bør du unngå matvarer med høyt innhold av fett og salt, da dette er med på å trekke væske ut av kroppen.