De fleste gjenkjenner at øynene deres begynner å vanne når de hakker løk. Dette kan være en utfordring, spesielt hvis du ofte må bruke løk i maten.
Det ville være mye lettere hvis du kunne hogge det uten at tårer velter opp - og det viser seg at du kan.
De fleste av oss kjenner ham fra en lang liste med matprogrammer, nemlig den - noen ganger - vokale stjernekokken, Gordon Ramsey.
I en video på Youtube viser han hvordan man enkelt og enkelt kan hakke løk uten å renne tårer.
Det viser seg at mange av oss ofte gjør feilen ved å kutte av de to sidene av hvor roten sitter. Dette bør unngås, for faktisk er det der at saften som får øynene til å løpe kommer fra.
Unngå å kutte av roten
Du bør derfor kutte løken i to slik at den deles i to halvdeler på langs - i stedet for å kutte av "endene" (røtter, red.)
Da bruker du tre fingre, hvor fronten "fører" kniven slik at du også unngår å kutte fingrene.
Skjær først løken i tynne kutt i en retning, hvorpå du "samler" løken og skjærer i midten av løken. Etter det kan du hogge det i små biter.
Du kan se hele trikset i videoen under, der Gordon Ramsey viser hvordan man raskt, enkelt og ikke minst tårefritt, hakker en løk.