I de fleste hjem står pasta jevnlig på menyen. Den kan serveres på utallige måter og er herlig enkel å tilberede.
Og det er faktisk nettopp i forbindelse med forberedelsene at man bare må tenke seg om. Det er verdt å vurdere om vi faktisk tilbereder denne italienske klassikeren riktig.
I følge mateksperter fra Taste.com.au gjør vi alle en rekke feil som kan ødelegge smaken og teksturen til vår elskede rett:
«Det er ingen vits i å lage en batch med pasta hvis du ikke får til smakene,» sier ekspertene, som påpeker at mange av oss skyller pastaen etter koking.
Dette fjerner stivelsen som hjelper sausen til å holde seg til pastaen, og viktigst av alt, det fjerner smaken. Men det er ikke bare etter matlagingen vi blir gale i byen:
«Å tilsette for mye olje til pastaen etterlater en oljeaktig film som hindrer sauser i å feste seg til den», advarer ekspertene videre, ifølge The Mirror.
Så neste gang du befinner deg på kjøkkenet med en pose spaghetti, er det verdt å tenke på om du virkelig har mestret denne kulinariske kunstformen, eller om du bare er en av de mange som utilsiktet har gjort en italiensk klassiker til en gastronomisk katastrofe.