Du har oppbevart bananer feil hele livet: Slik får du dem til å holde seg friske lenger

12/05/2024 11:44

Emma

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock.com
Bananer er elsket av mange, men dessverre har de en tendens til å overmodnes raskere enn andre frukter. Årsaken til dette er vanligvis fordi husholdninger lagrer dem på "feil sted", ifølge eksperter.

Mange mennesker elsker den gule frukten som den er fullpakket med vitaminer og er den ideelle snack mellom måltidene.

Imidlertid kan bananer modnes raskt under visse omstendigheter og gå fra moden til overmoden på bare noen få timer.

For å bremse denne prosessen har fruktekspertisen hos Dole delt hva som må og ikke må gjøres for "riktig" lagring av bananer.

Husholdninger lagrer vanligvis bananene sine i en fruktskål, men det er en "stor no-go" for de som ønsker å bremse modningsprosessen, skriver Express.

Ekspertene bemerker at lagring av bananer ved siden av andre frukter vil modne dem.

– Dette er en dont hvis du vil holde bananene friske lenger, sier ekspertene.

Når du kjøper bananer på supermarkedet, kommer de vanligvis innpakket i plast. Dette bør fjernes umiddelbart når du kommer hjem.

"La aldri en hel banan ligge i en plastpose, spesielt på et varmt kjøkken," oppfordrer ekspertene, og legger til:

"Disse søte fristelsene vil raskt råtne i en varm og fuktig atmosfære og vil være uspiselige."

I stedet bør bananer lagres ved 12 ° C da de "modnes raskere" hvis de er for varme.

Et mørkere rom uten direkte sollys er "ideelt". Et varmt kjøkken er derfor det "verste stedet" for bananer.

For de som ønsker å lagre bananene sine riktig, kan de definitivt lagre dem i kjøleskapet. Imidlertid bør de være modne når de settes i kjøleskapet, da de "ikke vil modnes ytterligere" i den kjølige atmosfæren.

Det spiller ingen rolle om skallet blir brunt som følge av kulde, "det vil ikke påvirke smaken".

Selv om det ikke påvirker smaken, gjør det frukten ser mindre innbydende ut. Så hvis du går for det estetiske, er det best å unngå kjøleskapet for oppbevaring av bananer.