Ekspert: Derfor bør du aldri oppbevare smøret i kjøleskapsdøren

07/07/2023 17:00

Emma

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Organisering av kjøleskapet har stor innvirkning på hvor mye energi det bruker og hvor lenge maten varer. Å gjøre små justeringer kan hjelpe deg med å spare penger.

En ekspert har delt den riktige måten å organisere kjøleskapet på. I hvert fall hvis du vil at mat og drikke skal vare lenge.

De fleste oppbevarer egg, smør og melk i kjøleskapet. Men det er langt fra det rette å gjøre.

Egg, smør og melk bør aldri oppbevares i kjøleskapsdøren, da de skal oppbevares ved konstant kjølige temperaturer.

Det viktigste er at folk bør unngå å plassere smøret i det såkalte smørrommet, og når du hører hvorfor, gjør du aldri noe annet.

Det skriver Express.

Kjøleskapsdøren er den varmeste delen av kjøleskapet, da åpning og lukking av døren får gjennomsnittstemperaturen til å stige.

I stedet bør melk og smør oppbevares på baksiden av den nederste eller midterste hyllen, der kjøleskapet er kaldest.

Årsaken til dette er at kjøleskapsdøren er varmere enn resten av kjøleskapet. Det sier Melissa Coghlan, ekspert på organisering.

«De fleste vil oppleve at det kaldeste området er bakerst i kjøleskapet, fordi når du åpner døren, treffer den varmere luften fronten først», sier Chris Beasley fra Smart Cover.

Å organisere kjøleskapet i henhold til ekspertenes anbefaling kan spare deg for penger - og beholde matvarene lenger.

Annen mat og drikke

– Krydder og sauser har gjerne lengre holdbarhet og trenger ikke oppbevares ved en viss temperatur i kjøleskapet, så de holder seg som regel greit i døra eller på øverste hylle, sier Chris Beasley og legger til:

– Det samme gjelder drikkeflasker. Det gjør dem enklere å oppbevare og lettere å nå hvis de også er i døren.

Derfor er kjøleskapsdøren det beste stedet for mayo, ketchup, juice, brus, åpnet syltetøy og andre krydder.

Og nederst i kjøleskapet bør du oppbevare rått kjøtt og fisk, da det er den kaldeste delen av kjøleskapet.