Det skjer så lett. Du lar maten ligge, tiden går, og den havner lenger i kjøleskapet... og blir glemt.
Mens noen matvarer kan holde seg i kjøleskapet i flere dager, advarer eksperter om at andre allerede kan bli dårlige etter bare én til to dager – selv når de er tilberedt.
Dr. Tracey Brigman, en ernæringsfysiolog og klinisk førsteamanuensis ved University of Georgias avdeling for ernæringsvitenskap, fortalte DailyMail.com:
"De fleste matrester vil sannsynligvis vare i tre eller fire dager hvis de kjøles innen to timer og pakkes i en lufttett beholder. Men det er noen matvarer som er mer utsatt for bakterievekst og som kanskje må spises mye tidligere."
Her er fem overraskende matvarer som kan gjøre deg syk hvis den ikke spises innen en dag etter at du har kjøpt i butikken:
Hardkokte egg
Hvis du vil at de hardkokte eggene dine skal vare lenger enn 24 timer, la dem ligge i skallet. I følge det amerikanske jordbruksdepartementet (USDA) fungerer eggeskallet som en beskyttelse mot bakterier.
Kjøttdeig
Kjøttdeig holder seg bare en dag – maks to – i kjøleskapet før det begynner å bli dårlig. Den høye luftfuktigheten gjør det mer sannsynlig å tiltrekke seg bakterier så snart det avkjøles. Bakterier fra overflaten av rå kjøttdeig og pølse kan blandes inn i produktet under hakking.
Cantaloupe melon
Cantaloupe bør spises så snart som mulig etter at den er kuttet, da sykdomsfremkallende bakterier vokser raskt.
Rå kylling
Rå kylling kan bare oppbevares i kjøleskapet i en til to dager før den blir dårlig. Selv etter tilberedning anbefaler de at du kaster den etter fire dager. Kylling er spesielt utsatt for salmonella fordi den er mindre tett enn rødt kjøtt som biff.
Kokt ris
Kokt ris kan bare holde seg en dag i kjøleskapet før den blir dårlig.