Parerapeutister har sett og hørt alt: det gode, det dårlige og det stygge når det gjelder forhold.
Gjennom mange års erfaring er de i stand til å finne språket som bringer par sammen og språket som skyver dem fra hverandre.
Nå kommer noen parterapeuter med sitt syn på hva du absolutt ikke bør si til partneren din.
1.'Alltid' og 'aldri'
Flere eksperter sa at man bør unngå hyperbolske generelle uttalelser som begynner med for eksempel "du gjør alltid" eller "du gjør aldri."
"Selv om det er sant at jeg aldri røyker en sigar, og jeg fester alltid sikkerhetsbeltet når det gjelder mellommenneskelig atferd - lytter, krangler, er defensiv, er snill, tar ting personlig - har 'alltid' og 'aldri' en tendens til å få oss til å stenge ned,» sier ekteskaps- og familieterapeut Winifred M. Reilly.
For å få frem poenget ditt på en mildere og mer virkningsfull måte, prøv å sette inn ordet "noen ganger" i stedet for "alltid" eller "aldri".
2. "Du får meg til å føle"
Uansett hvilken følelse du setter inn her - trist, sint eller skyldig, bare for å nevne noen - er denne typen språk noe sexterapeut Jesse Kahn prøver å unngå. Det skriver Huffpost.
«Du kan si, "Jeg føler meg skyldig når" eller "Jeg skammer meg når", men ingen andre får deg til å føle noe, og det er urettferdig å pålegge det på noen,» sier Kahn, direktør for Gender & Sexuality Therapy Center i New York City.
Han legger til at det kan være «helbredende og styrkende» å ta ansvar for egne følelsesmessige reaksjoner.
3. "Vel, da burde vi kanskje ikke være sammen"
Når vi føler oss såret eller sint på partneren vår, er det lett å si ting vi egentlig ikke mener. I mer ekstreme tilfeller kan du til og med true med å gjøre det over med denne personen - et trekk som Los Angeles ekteskap og familieterapeut Abigail Makepeace sterkt fraråder.
- Med mindre du virkelig vurderer å avslutte forholdet, bør denne taktikken aldri brukes. Denne typen trusler svekker partnerens følelse av trygghet og bygger sinne, sier eksperten.
5. 'Hvis du elsket meg, ville du ...'
Når du bruker dette oppsettet med en partner, oppfører du deg på en manipulerende måte – enten du mener det eller ikke. Av den grunn er Kahn ikke en fan av slike uttalelser.
I stedet anbefaler han «å bli nysgjerrig på hvorfor personen ikke vil gjøre det du vil». Vurder deretter om det er rettferdig at de avslår, og bruk det som en mulighet til å øve på å faktisk ta «nei» som svar.
På samme måte sa Aram at hun unngår språk som: "Hvis du ikke gjør dette, så ..."