Hvem har ikke prøvd å ta en pakke frosset kjøtt ut av fryseren om morgenen og kaste den i kjøleskapet for å ha en pakke tint kjøtt klar til å gå på pannen eller i grytta til dagens middag.
Og hvis du er veldig opptatt, har de fleste sannsynligvis kastet den frosne maten i mikrobølgeovnen.
Slik tiner du maten korrekt
"Forsegle den frosne maten riktig i plast, og den varmes opp raskere når du bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann er mer ledende. Det smaker også bedre," sier Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Forskningsinstitutt i Göteborg, som påpeker at det skal være raskest og sunnest å bruke vanntrikset.
Det er Susanne Ekstedts erfaring at det vanligvis bare er næringsmiddelindustrien som kjenner til dette trikset og ikke vanlige forbrukere.
Så hvis du trenger å bruke frossen mat raskt, er det best å tine den i vann.
Dette gjelder kjøtt, fisk og grønnsaker.
Når du tiner mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan skje i kjøleskapet. Disse iskrystallene kan skade matcellene og endre smaken på maten din.