Hvem har ikke prøvd å skjære opp den ene avokadoen etter den andre for en salat eller guacamole bare for å finne ut at avokadoene er enten brune og overmodne eller blekgrønne og umodne?
Det er veldig irriterende å ha kjøpt og gledet seg til avokadoer som er klare til å kastes i søpla. Men hvis du vil være sikker på å komme hjem med avokado som har det myke kremete innholdet som smelter på tungen, finnes det et triks.
Alle avokadoelskere bør kunne trikset, som er veldig enkelt.
På noen få sekunder kan du velge perfekte avokadoer i supermarkedet eller hos grønnsakshandleren hvis du gjør følgende:
1. Du fjerner den lille knotten på enden.
Foto: nwedible.com
2. Se på fargen i hullet. Er den brun, svart eller mørk, er avokadoen overmoden.
3. Hvis fargen i hullet er grønn, har du en vinner. Det betyr at avokadoen er moden og perfekt.
Husk det neste gang du handler.