Frukt og grønt og både sunt og deilig, men det er ikke alltid lett å holde produktene friske og sprø. Når det kommer til tomater, kan litt tape gjøre underverker.
Selv om vi pleier å holde kontorrekvisita og kjøkkeningredienser adskilt, er det på tide å tenke to ganger. Det viser seg at litt tape kan bidra til å holde tomatene friske og deilige i lang tid. Det skriver Lifesavvy.com.
Vi vet alle at tomater er på sitt beste når de er saftige og fulle av smak. Men når du først legger en tomat på kjøkkenbenken, begynner klokken å tikke.
Hvis du legger et stykke tape (alle typer tape) over stilken på toppen av tomaten din, vil du hjelpe den med å beholde friskheten.
Dette bidrar til å redusere mengden luft som kommer til stilken, noe som reduserer veksten av bakterier og mugg.
La tapen sitte på til du er klar til å bruke tomaten. Når du bruker denne metoden, kan tomaten holde seg frisk i opptil to uker. Den beholder sitt faste, lyse kjøtt og du bør ikke se tegn til fuktighetstap.
Tomaten vil være perfekt til smørbrød, salater eller andre tomatretter.
Husk at litt tape over toppen av tomaten din ikke er det eneste du kan gjøre for å få tomatene til å vare lenger og smake godt. Tomater trives under spesifikke lagringsbehov, så hvis du leter etter flere måter å holde dem deilige på, les videre.
For det første er det viktig å beskytte tomatene dine mot for mye kulde. Kjølelagring kan være vanskelig for tomater, og de kan utvikle uønskede smaker og teksturer når de utsettes for kalde temperaturer.
For å oppnå den beste tomatsmaken, oppbevar tomatene dine ved romtemperatur og hold dem beskyttet mot kulde til de er modne.
Hvis du må oppbevare tomatene dine i kjøleskapet, plasser dem i det varmeste området i kjøleskapet, for eksempel døren.
Tomater som er helt modne og nesten overmodne bør brukes så snart som mulig eller kjøles som en siste utvei.
Hvis du vil hjelpe tomatene dine til å modnes saktere, men ikke vil bruke tape-over-stamme-metoden, kan du lagre tomatene med stilken ned. Dette er den nest beste måten å stoppe luft, mugg og bakterier som prøver å komme inn i tomaten.