Koalabjørner, delfiner og små aper er jo søte som bare rakkern, og det kan derfor være fristende å ta bilder med disse dyrene når man på ferie.
Men de færreste turister er dog klar over hvor skadelig det er for dyrene å være rekvisitt i en selfie.
Antallet selfies med ville dyr som blir postet på Instagram, har steget med 292% siden 2014.
Det viser en ny undersøkelse utført av World Animal Protection, ifølge danske BT.
- Mange av de ville dyrene som opptrer på selfies med turister, blir fjernet fra naturen hvor de hører hjemme. De blir holdt i fangenskap under kummerlige forhold, hvor de enten er innesperret eller bundet fast til et tre, når de ikke blir rakt fra turist til turist, sier Gitte Buchhave, som er direktør i World Animal Protection i Danmark.
Undersøkelsen ble gjennomført ved å skjelne mellom gode og dårlige selfies med ville dyr, med tanke på dyrenes velferd. De dårlige selfiene er bilder hvor dyret blir båret, tatt på eller holdt fast, og utgjør 40 prosent av de dyre-selfiene som ble postet på Instagram i perioden 2014-2017.
Ville dyr trives best på avstand. Foto: Shutterstock
Gitte Buchhave understreker dog at hun er overbevist om at mange turister slett ikke er klar over at dyrene lider i disse situasjonene, og at det derfor er viktig å spre dette budskapet.
- De fleste oppsøker interaksjon med ville dyr ut av fasinasjon eller kjærlighet til naturen, men hvis de visste hvilken pris dyrene betaler for at mennesker kan komme hjem og vise frem bildene sine, så ville nok de fleste latt være, sier hun til BT.