For mange nordmenn er sommerferie lik en tur til syden, og selv om det for de aller fleste betyr gode opplevelser og ekstra grader på termometeret, er det flere som har dårlige ferieopplevelser også.
På en av nordmennenes favorittferiedestinasjoner, nemlig Tyrkia, har Gjensidige og Gouda Reiseforsikring hatt en økning på over 35 prosent i henvendelser fra reisende i første halvår 2024, sammenlignet med årets første seks måneder i 2023.
Når det er en økning i antall henvendelser fra destinasjoner som Tyrkia, handler det i hovedsak om saker som omhandler ulike typer magevirus som krever hjelp fra sykehus eller lege. Det forteller Louise Hertzum Andersen, avdelingsleder i Gouda Reiseforsikring.
«Tyrkia er bare ett eksempel på et populært reisemål, hvor vi ser mange tilfeller av mennesker som har problemer med diaré, oppkast og andre former for magesyke. Derfor oppfordrer vi også folk til å være oppmerksomme på om de for eksempel skal spise buffét, og være skikkelig grundige med egen hygiene på ferien.»
Louise Hertzum Andersen legger også til at hun forventer at trenden med flere henvendelser fra Tyrkia fortsetter gjennom sommeren, når antall reisende til destinasjonen går inn i sin høysesong.
En dårlig mage er skyld i mange bortskjemte ferier
Dessverre opplever mange dansker at ferien blir ødelagt på grunn av et magevirus. Det viser en ny studie som YouGov har utført for Gjensidige og Gouda Reiseforsikring. Her svarte mer enn hver fjerde av de spurte at de hadde fått en eller flere feriedager ødelagt av magesyke hos enten seg selv eller barna.
Erfaringer fra Gjensidige og Gouda Reiseforsikring viser også at det kan bli en dyr fornøyelse om du ikke bruker reiseforsikringen din ved sykdom når du reiser sørover.
«Hvert år ser vi reisende som må betale store summer for enkle behandlinger ved private klinikker og lokalsykehus, fordi de i desperasjon har gått til den første og beste legen. Det er derfor viktig at du alltid husker å bruke reiseforsikringen din dersom du skulle bli syk, slik at du kan få den beste behandlingen og få dekket utgiftene, sier Louise Hertzum Andersen.