Olivenolje har blitt en luksusvare for mange kjøkken.
Med prisene som stiger betydelig – hele 110 % fra 2021 til 2024, ifølge en analyse fra Sky News – er det viktigere enn noen gang å lagre olje riktig for å unngå søl.
Men mange gjør en klassisk feil som kan forkorte holdbarheten på olivenolje drastisk.
Ifølge ekspertene fra Which? er det en dårlig idé å oppbevare flasken i nærheten av komfyren eller i gjennomsiktige plast- eller glassflasker. Slik skriver Metro.
Varme og lys er olivenoljes verste fiender, da de kan få oljen til å harske mye raskere.
Oppbevar oljen riktig
For å få olivenoljen til å vare lenger, anbefaler eksperter å oppbevare den i en mørk flaske eller boks.
I tillegg bør den oppbevares på et kjølig og tørt sted, som i et kjøkkenskap, vekk fra varmekilder som ovn eller komfyr.
Hvis du allerede har oljen på en klar flaske, kan det være lurt å vurdere en ny beholder som beskytter mot lys.
Dette enkle trikset kan spare deg for penger og sikre at oljen din holder seg frisk lenger.
Flere tips fra ekspertene
Ekspertene bak Which? ikke bare fokuserer på olivenolje, men også andre måter som små endringer på kjøkkenet kan utgjøre en stor forskjell for både holdbarhet og økonomi.
For eksempel er det viktig å oppbevare tørrvarer som mel, ris og pasta i lufttette beholdere for å holde dem friske og beskytte mot skadedyr.
Dessuten bør grønnsaker som poteter og løk oppbevares kjølig og vekk fra sollys for å hindre spiring og forlenge holdbarheten.
Ved å tenke litt mer på hvordan du behandler tingene du kjøper, kan du sikre at de varer lenger – og smaker bedre.