Gordon Ramsay avslører det geniale kjøkkentrikset: Hvordan hakke løk uten å gråte

06/11/2024 23:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Slutt å famle mens du lager mat.

Unngår du også å kutte løk på kjøkkenet for å unngå en tårevåt affære?

Det viser seg at et av de største navnene i den kulinariske verden, Gordon Ramsay, har nøkkelen til å holde øynene tørre mens du tilbereder de deilige, men stinkende løkene.

Den raskt snakkende Michelin-stjernerestauranten har delt sin enkle, men effektive metode som har fanget oppmerksomheten til internett.

Med over 27 millioner visninger har demonstrasjonen hans på YouTube vist seg å være en game-changer for løkelskere overalt.

Feilen mange av oss gjør, som Ramsay påpeker, er å fjerne roten av løken for tidlig. Roten, forklarer han, er nøkkelen til å holde løkens saft inne - de samme saftene som får øynene våre til å svette og tårer flyte. Ved å la rotdelen være intakt mens du hogger, kan du nå si farvel til tårene.

Ramsays tilnærming starter med en instruksjon om å kutte løken riktig ved å kutte gjennom endene. Han understreker viktigheten av knivhåndtering, der én finger foran og to bak ikke bare styrer kniven med presisjon, men også beskytter fingrene.

Metoden hans fortsetter ved å kutte løken, holde roten intakt, og deretter bruke et horisontalt og vertikalt kutt for å oppnå de perfekt kuttede løkbitene.

Ramsays siste trinn med å hakke rundt roten sikrer at ingen av løken går til spille.

Den rivefrie teknikken er ikke bare et triks, men en revolusjon for hjemmekokker og profesjonelle som daglig sliter med den gråtende effekten av å kutte løk. Med Ramsays råd er det nå mulig å tilberede løk til favorittrettene dine uten de ellers uunngåelige tårene.

Neste gang du står overfor en løkoppgave, husk Ramsays råd og hold øynene tørre og maten deilig.

Du kan se mesteren i aksjon her: