Intelligente mennesker har ofte disse 3 væremåtene - se her hvilke de er

01/06/2024 12:09

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være vanskelig å identifisere intelligente mennesker, men vitenskapen har knyttet noen trivielle særheter til disse individene.

Intelligente mennesker blir ofte beundret for deres evne til å løse komplekse problemer, raskt assimilere informasjon og tenke kreativt. De elsker også å lese og er veldig nysgjerrige.

Men utover disse åpenbare egenskapene, er det andre særheter som ofte følger disse personene. Selv om disse vanene kan virke trivielle, kan de gi ledetråder om individer med strålende sinn. Her er noen av motene.

1. Neglebiting

En overraskende besettelse som noen intelligente mennesker deler, er neglebiting. Selv om det ofte blir sett på som et tegn på nervøsitet eller angst, antyder en studie fra 2015 at personer med denne manien kan være mer sannsynlig å være perfeksjonister.

Neglebiting kan være en form for selvstimulering og konsentrasjon som gir mental lindring og bidrar til å fremme kreativitet. Selv om det er viktig å finne sunne måter å håndtere stress på, kan denne tilsynelatende ubetydelige vanen være en vanlig egenskap hos intellektuelle.

2. Lytte til musikk

En annen vanlig mani blant intelligente mennesker er å lytte til musikk. Musikk er assosiert med en rekke kognitive fordeler, som å forbedre hukommelse, konsentrasjon og kreativitet. Dette gjelder spesielt instrumentalmusikk.

En studie fra 2019 fant at intelligente individer har en tendens til å foretrekke musikk uten å synge. Forskere fra Oxford Brookes University gjennomførte en studie med 467 kroatiske elever på videregående skole, og vurderte deres IQ, foretrukne musikksjanger og hvordan de brukte musikken.

Resultatet viste at elevene med høyere intelligens foretrakk instrumentalmusikksjangre, inkludert storband, klassisk musikk og elektronisk musikk. I tillegg foretrakk de som hørte på musikk på en mer kognitiv måte, det vil si verdsatte komposisjon og teknikk, også instrumentalmusikk.

Forskerne understreker imidlertid at denne evnen bare er én faktor blant mange som påvirker musikkpreferansene. Andre aspekter som personlighetstrekk, kjønn, alder, utdanningsnivå og familieinntekt spiller også en viktig rolle.

3. Å snakke med seg selv

Å snakke med deg selv kan virke rart, men det kan faktisk være et tegn på mer avansert tenkning, hukommelse og persepsjonsevner. Dette hevder en studie utført av universitetene i Wisconsin og Pennsylvania.

Forskningen fra 2012 viste at når deltakerne ble bedt om å huske og finne gjenstander, var de mer vellykkede når de sa gjenstandenes navn høyt. Dette betyr at når vi sier navnene høyt, aktiverer vi de visuelle egenskapene knyttet til disse objektene i hjernen vår, noe som hjelper oss å finne dem lettere.

Språk er altså ikke bare en form for kommunikasjon, men kan også forbedre vår oppfatning og tenkning. Så neste gang du tar deg selv i å snakke med deg selv, husk at det kan være et tydelig tegn på intelligens.