Kast aldri rester av ris – du kan forvandle det til en fantastisk rett!

25/10/2024 10:01

Hanne

LIVSSTIL
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
En kokk har delt en enkel måte å bruke opp rester av ris på, og du trenger kun å vaske én panne.

Det kastes alt for mye mat her til lands. Hvis du noen gang har sittet igjen med for mye ris etter et måltid, ikke kast det – prøv denne enkle oppskriften i én panne i stedet. Bra for miljøet, og bra for lommeboka.

Hvis du har rester av ris etter et måltid, kan du heller spare den og lage en deilig stekt rett som kan "gjenopplive" smakene. Ved å ta en plastboks med risrester fra kjøleskapet, viste TikTok-kontoen @recipes hvor lett det er å skape noe fantastisk ut av de enkle restene. Seerne har rost oppskriften, og mange har sagt at de gleder seg til å prøve den.

Første steg er å skjære den kalde risen i biter og vispe sammen egg i en stekepanne. Når eggene er ferdig stekt, er det på tide å legge til det som gjør denne retten spesiell.

Fjern eggene fra pannen, og tilsett deretter mais, gulrøtter, erter og løk for å gi retten et sunt løft. Når disse har stekt ferdig, skyv grønnsakene til den ene siden av pannen og tilsett smør på den andre siden. Risen vil trekke til seg smøret og smake like godt som da den først ble laget.

Ved å presse risen flat i pannen får den en bedre mulighet til å absorbere det smeltede smøret, samtidig som det gjør de neste stegene enklere.

Tilsett soyasaus, østerssaus og ristet sesamolje for å gi retten mer smak, som risen og grønnsakene vil trekke til seg.

Bland ingrediensene sammen før du legger de stekte eggene tilbake, og du får en perfekt rett som minner om tradisjonell stekt ris med egg.

Retten kan deretter serveres i små skåler. Den stekte risen er en "deilig" måte å gjenopplive maten på.

Bildeteksten på videoen lød: "Ikke la risen gå til spille! Her er en deilig måte å gjenopplive den på!"

Læs også:

Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.