Har du noen gang lurt på om det er en bedre måte å bruke overflødig vann fra kokte egg på? I stedet for å helle det ned i vasken, kan du utnytte det skjulte potensialet. Det skriver Tips og triks.
Det kokende vannet fra eggene inneholder en uventet fordel som kan gjøre hverdagen din mer bærekraftig.
Den geniale grunnen
Hemmeligheten bak kokevannet fra egg er at det er en mineralrik gave til plantene dine!
Under matlagingen frigjør eggeskallene kalsium i vannet, og skaper en naturlig og effektiv gjødsel som gir næring til plantene dine uten bruk av kjemikalier. Det er en miljøvennlig løsning plantene dine vil elske.
Kalsium fra eggeskall hjelper til med å balansere jordens pH og gjør det lettere for planter å absorbere næringsstoffer. Det er spesielt nyttig for planter som elsker kalsium, som tomater og paprika.
Bare la vannet avkjøles og vann deretter hagen eller potteplantene dine med det – det vil hjelpe dem til å vokse seg sterke og sunne.