Kjøttdeig skal stekes i motsetning til det vi har lært: Resultatet blir mye bedre

23/12/2024 16:02

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Privat
Det må gjøres annerledes enn vi er vant til.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

For mange handler matlaging om rutiner, hvor vi ofte holder oss til de samme metodene.

Selv om repetisjon kan være effektivt, er det alltid rom for å forbedre matlagingen ved å prøve nye teknikker.

En av metodene som kan optimaliseres er måten vi steker kjøttdeig eller svinekjøtt på.

Den finske kokken Risto Mikkola hevder å ha funnet den ideelle metoden for å steke kjøttdeig og skape det beste resultatet.

Kjøttdeig er en vanlig matvare i mange norske kjøkken, noe som skyldes allsidigheten og den raske tilberedningstiden.

Tradisjonelt legges kjøttdeig ofte på en varm panne og smuldres umiddelbart, men ifølge Risto Mikkola er ikke dette den optimale tilnærmingen.

Han påpeker at denne metoden gjør at kjøttet slipper ut væske, noe som resulterer i at det blir mer kokt enn stekt. «Unngå det for enhver pris, med mindre du vil ha kokt kjøttdeig», understreker han i et intervju med Ilhalehti.

For å oppnå et bedre resultat anbefaler Risto Mikkola en annen teknikk som sikrer en jevn stekeskorpe på kjøttet.

Han foreslår at du legger kjøttet på en varm panne som et enkelt ark og steker uforstyrret i omtrent fire minutter før du snur og steker den andre siden. Kjøttet kan deretter smuldre og legges i retten.

Denne metoden hindrer væske i å slippe ut og avkjøler pannen, noe som ifølge Risto Mikkola gir kjøttet en bedre tekstur og smak. — På den måten får du en god stekeoverflate og unngår kokt kjøtt, forklarer han.

Å endre inngrodde vaner kan være en utfordring for mange, men Risto Mikkolas tilnærming kan inspirere kokker og matentusiaster til å løfte kjøttdeigen til et nytt nivå.