Lagring av egg kan avgjøre om du får en skuffende opplevelse neste gang du koker et egg.
Mange har opplevd å slå ut egg bare for å oppdage at den hvite er vannaktig og ikke koker riktig. Ifølge Dean Harper, som er en erfaren kokk, ligger problemet ofte i hvordan eggene oppbevares.
Det skriver The Mirror.
Forbrukerne har lenge diskutert om egg skal lagres på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Dean Harper har imidlertid gitt svaret på dette en gang for alle.
"Eggehviter blir ofte vannet med alderen, så jo lenger du venter med å bruke dem, jo mer vannaktige blir de," sier han, og understreker viktigheten av å lagre egg i kjøleskapet for å forlenge friskheten.
Det er imidlertid ikke nok bare å sette dem i kjøleskapet.
Kokken anbefaler å oppbevare egg i den kaldeste delen av kjøleskapet for å bevare dem på best mulig måte. Vanligvis vil det være på baksiden av den nederste hyllen.
Han legger til at det er best å la eggene ligge i kartongen, som er designet for å beskytte teksturen og smaken av eggene.
Men når du trenger å koke egget ditt, anbefaler kokken at du lar eggene nå romtemperatur før du koker dem.
Konklusjon
Ifølge kokken bør du la eggene ligge på det kaldeste stedet i kjøleskapet.
Når det er på tide å spise eggene, kan du ta dem ut og la dem nå romtemperatur før du begynner å tilberede dem.