De fleste kjenner til problemet: hver gang fryseren åpnes slipper det inn litt varm luft, og før du vet ordet av det har du mye uønsket is i fryseren.
Frostdannelsen oppstår når fuktigheten fra luften fryser og derved danner de irriterende islagene, men å rengjøre fryseren igjen trenger ikke være en kjedelig oppgave.
En enkel og effektiv metode har spredt seg på sosiale medier, og den gir nytt liv til den ellers tidkrevende oppgaven. Dette skriver magasinet Itswaentsje.
Ved hjelp av aluminiumsfolie og en kjele med varmt vann kan du enkelt og raskt få tint og rengjort fryseren.
Metoden er så enkel som den høres ut.
Det første trinnet er å fjerne alt som er i fryseren.
Veggene i fryseren må deretter kles med aluminiumsfolie, deretter settes en kjele med varmt vann i midten av fryseren.
Ifølge magasinet vil isen smelte «som ved et trylleslag» i løpet av få minutter.
Har du bruk for et nytt fryseskap?
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Det er imidlertid viktig å nevne at du alltid må huske å trekke ut støpselet først for å unngå farlige situasjoner med vann og strøm.
Etter rengjøring må maten tilbake i fryseren, og her kan du passende ta en titt på tingene du har i fryseren – mange tror at den kan holde seg mye lenger enn den faktisk kan.
Dette gjelder spesielt kjøtt, der mange tror det kan holde seg i årevis.
Så lenge kan kjøttet holde seg
Kjøtt som storfe- og kalvekjøtt kan vare opptil åtte måneder, mens fjærfe bør brukes innen tre måneder for å unngå tap av kvalitet.
Kjøttdeig har en enda kortere holdbarhet på bare to måneder, da det større overflatearealet gjør det mer sårbart for endringer under frysing.
Fisk varierer etter type, med fet fisk som laks anbefales å spise innen tre måneder, mens mager fisk kan vare opptil fire måneder.