Løk er mer eller mindre fast inventar i de fleste hjem når det gjelder kjøkkenet. Den brukes i et mylder av middagsretter og gir en fantastisk smak til maten.
Men faktisk lagrer mange løkene feil, og dette kan forkorte løkens holdbarhet. Hvis du derimot oppbevarer den riktig, vil den være frisk mye lenger.
Mange lagrer løk ved romtemperatur - og faktisk er dette ikke veldig bra for løk. Det holder seg best på et kjølig sted.
Generelt er et varmt og fuktig miljø ikke spesielt bra for det - og det samme gjelder oppbevaring i en plastpose.
Oppbevar i stedet løken på et kjølig sted - men ikke kjøleskapet, med mindre det for eksempel er hakket løk.
Pærene lagres best ved en temperatur på 5-6 grader.
I tillegg bør du ikke lagre løkene dine med poteter, da dette også bidrar til tilstanden deres.
Hvordan hakke løk uten å få vann i øynene
De fleste gjenkjenner at øynene deres begynner å vanne når de hakker løk.
Dette kan være en utfordring, spesielt hvis du ofte må bruke løk i maten. Det ville være mye lettere hvis du kunne hogge det uten at tårer velter opp - og det viser seg at du kan.
De fleste av oss kjenner ham fra en lang liste med matprogrammer, nemlig den - noen ganger - vokale stjernekokken, Gordon Ramsey.
I en video på Youtube viser han hvordan man enkelt og enkelt kan hakke løk uten å renne tårer.
Det viser seg at mange av oss ofte gjør feilen ved å kutte av de to sidene av hvor roten sitter. Dette bør unngås, for faktisk er det der at saften som får øynene til å løpe kommer fra.
Unngå å kutte dette av
Du bør derfor kutte løken i to slik at den deles i to halvdeler på langs - i stedet for å kutte av "endene" (røtter, red.)
Da bruker du tre fingre, hvor fronten "fører" kniven slik at du også unngår å kutte fingrene.
Skjær først løken i tynne kutt i en retning, hvorpå du "samler" løken og skjærer i midten av løken. Etter det kan du hogge det i små biter.
Du kan se hele trikset i videoen under, der Gordon Ramsey viser hvordan man raskt, enkelt og ikke minst tårefritt, hakker en løk.