Mange gjør denne feilen: Slik bør du lagre løk

27/01/2025 22:30

Emma

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock.com
I mange hjem gjøres det en vanlig feil når det gjelder lagring av løk.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Løk er mer eller mindre fast inventar i de fleste kjøkken. Den brukes i en lang rekke middagsretter og gir en fantastisk smak til maten.

Men faktisk lagrer mange løken feil, og dette kan forkorte holdbarheten. Hvis du derimot oppbevarer den riktig, vil den være frisk mye lenger.

Mange lagrer løk ved romtemperatur, men det er ingen god ide. Det holder seg best på et kjølig sted.

Generelt er et varmt og fuktig miljø ikke spesielt bra for læken. Det samme gjelder oppbevaring i en plastpose.

Oppbevar i stedet løken på et kjølig sted - dog ikke kjøleskapet, med mindre det for eksempel er hakket løk.

Løken lagres best ved en temperatur på 5-6 grader.

I tillegg bør du ikke lagre løkene dine sammen med poteter, da dette også bidrar til å forringe kvaliteten.

Og mens vi er i gang med å snakke om løkens fortreffeligheten. Kanskje vu også vil ha noen gode tips:

Hvordan hakke løk uten å få vann i øynene

De fleste gjenkjenner at øynene deres begynner å vanne når de hakker løk.

Dette kan være en utfordring, spesielt hvis du ofte må bruke løk i maten. Det ville være mye lettere hvis du kunne kutte det uten å måtte se gjennom våte øyne. Det er faktisk ingen umulighet.

I en video på Youtube viser stjernekokken Gordon Ramsey hvordan man enkelt og enkelt kan hakke løk uten å renne tårer.

Det viser seg at mange av oss ofte gjør feilen ved å kutte av de to sidene av hvor roten sitter. Dette bør unngås, for faktisk er det der at saften som får øynene til å løpe kommer fra.

Unngå å kutte dette av

Du bør derfor kutte løken i to slik at den deles i to halvdeler på langs - i stedet for å kutte av "endene" (røtter, red.)

Da bruker du tre fingre, hvor fronten "fører" kniven slik at du også unngår å kutte fingrene.

Skjær først løken i tynne kutt i en retning, hvorpå du "samler" løken og skjærer i midten av løken. Etter det kan du hakke den i små biter.

Du kan se hele trikset i videoen under, der Gordon Ramsey viser hvordan man raskt, enkelt og ikke minst tårefritt, hakker en løk.

Læs også:

Levde 24 år i fangenskap: Slik har Elisabeth Fritzl det i dag Mange av oss husker denne forferdelige saken. Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år, av sin egen far. De siste 17 årene har hun levd i frihet med en ny identitet.
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Krever kun en ingrediens Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.