Mange har gjort det feil: Disse matvarene bør du aldri fryse

22/01/2025 22:15

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock.com
Mange er ikke klar over det - men det kan få helsemessige konsekvenser.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Å fryse ned ting er en smart og praktisk måte å forlenge holdbarheten på mat.

I tillegg bidrar det også til å redusere matsvinn, som unektelig er et problem i samfunnet.

Og ved å fryse mat, kan du bevare friskhet, smak og næringsverdi lenger.

Samtidig lar den deg også lage større mengder mat og fryse til senere bruk, noe som sparer tid og energi i en travel hverdag.

Men når det gjelder frysing av mat, har mange ofte gått galt.

Selv om frysing av maten er en praktisk måte å bevare ferskheten og unngå matavfall på, finnes det en rekke matvarer som ikke er egnet for fryseren.

Det er ikke mye å skrive hjem om hvis stivelsesprodukter som kokt pasta, ris og poteter havner i fryseren. Her mister de umiddelbart tekstur og smak.

I tillegg bør grønnsaker og frukt med høyt vanninnhold som tomater, agurker og vannmeloner ikke havne i fryseren hvis du vil unngå at de blir slappe og mister sprøheten.

Meieriprodukter som melk, ost og fløte vil miste konsistensen på kort tid og kan klumpe seg sammen ved svært lave temperaturer.

Og det anbefales også å unngå å fryse disse matvarene, da dette kan bevare skadelige bakterier og øke helserisikoen.

Læs også:

Levde 24 år i fangenskap: Slik har Elisabeth Fritzl det i dag Mange av oss husker denne forferdelige saken. Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år, av sin egen far. De siste 17 årene har hun levd i frihet med en ny identitet.
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Krever kun en ingrediens Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.