Mange av oss bærer våre mobiltelefoner med oss overalt - i sengen og kanskje til og med på badet.
Men dette kan føre med seg en rekke skjulte helserisikoer som ikke mange er klar over
Ifølge en YouGov-undersøkelse utført i Storbritannia, bruker 57% av respondentene telefonen når de urinerer eller lager store lyder på toalettet.
Det er derfor kanskje ikke overraskende at noen studier har funnet ut at mobiltelefonene våre er skitnere enn toalettseter.
I tillegg berører vi telefonene våre mens vi spiser, lar barn leke med dem og vi legger dem på alle slags skitne overflater.
Alt dette kan overføre mikrober til telefonen din, sammen med matrester for mikrober å spise.
FARLIGE BAKTERIER
Dr. Primrose Freestone, en mikrobiolog fra University of Leicester, forklarer i en artikkel i The Conversation hvilke bakterier som sannsynligvis er på telefonen din akkurat nå.
Disse bakteriene inkluderer E. coli, stafylokokker, actinobakterier, citrobacter, enterokokker, klebsiella, pseudomonas og streptokokker-A.
Forskning har vist at mange av patogenene som finnes på telefoner, ofte er resistente mot antibiotika, noe som betyr at de ikke kan behandles med konvensjonelle stoffer.
"Dette er bekymringsfullt, da disse bakteriene kan forårsake hud-, tarm- og luftveisinfeksjoner som kan være livstruende," forklarer Dr. Primrose.
RENGJØR TELEFONEN
Med tanke på at de aller fleste av de ovennevnte bakteriene kommer fra bruk av toalettet, er det sannsynligvis logisk at du bør rengjøre telefonen, spesielt etter toalettbesøk
Dr. Primrose foreslår å bruke alkoholbaserte våtservietter eller spray med minst 70% alkohol.
– De må inneholde minst 70 prosent alkohol for å desinfisere en telefon, og det bør gjøres hver dag hvis det er mulig, sier hun.
Det er også verdt å venne seg til å legge bort telefonen når den ikke er i bruk, og deretter desinfisere eller vaske hendene.